Bakpia menika dhaharan khas saking Yogyakarta ingkang
isinipun kumbu utawi kacang ijem. Cara damel bakpia dipunperang dados 2,
ingkang sapisan damel kulit rumiyin lajeng damel kumbunipun.
1. glepungan protèin sedhengan 250 gram
2. glepungan protèin ageng 125 gram
3. gendhis pasir 75 gram
4. sarem 1/2 sendhok teh
5. toya 200 ml
6. lisah sayur 200 ml
Caranipun damel kulit Bakpia Pathuk:
-
Bahan lapisan : Campur sedaya bahan, adhuk kanthi
rata lajeng dipunsisihkan. Panasaken kanthi toya 100 ml, lajeng dipuncampur
gendhis pasir, adhuk ngantos rata, campur glepungan trigu lan sarem. Paringi
toya lajeng larutaken gendhis menika, lajeng uléni ngantos rata.
-
Dipunparingi 100 ml lisah sayur, uléni adhonan ngantos
rata.
-
Gulung adhonan ngantos mbentuk bundheran ingkang
panjang kanthi dhiameter 2 cm. Kethik kanthi ukuran 5 gram, lajeng dipundamel
bundher, damel ngantos adhonan telas.Tipisaken adhonan, pendhet sekedhik
adhonan lapisan (kirang langkung 1 gram).
-
Limpet kados amplop lajeng dipunsetunggalaken
pucuk-pucukipun (dipundamel bundheran).
-
Lebetaken bundheran adhonan wonten ing lisah,
dipuntengga kinten-kinten 15 menit.
-
Adhonan kulit bakpia pathuk siap dipunisi lan
dipunpanggang.
Bahanipun kumbu:
-
adhonan kulit bakpia pathuk 1 resep
-
kacang ijem 250 gram, dipunkukus, dipunalusaken
-
gendhis 50 gram
-
margarin 2 sendhok ageng
-
susu bubuk 100 gram
-
tigan kangge olesan
Caranipun Damel Bakpia Keju Susu :
-
Isi : Campur kacang ijem, gendhis alus, margarin,
susu bubuk, lan kèju. Dipunadhuk ngantos rata.
-
Damel adhonan isi bundheran pipih kanthi diameter 3 cm
lan dhuwur 1,5 cm ngaantos adhonan isi telas. Sisihaken.
-
Dipunoles sisih inggilipun bakpia ngagem tigan.
-
Adonan dipunoven kanthi suhu 180 derajat Celcius
kirang langkung 15 menit.
0 pangalembana:
Posting Komentar